Korridorer

”När texterna är som bäst fångar de på pricken tonåringens vacklan mellan att äga världen och känna sig otillräcklig.”
Dagens Nyheter

”Roxbergs texter är mörkare, språket mer poetiskt och karaktärerna genomgående originella. Flera av dem stannar kvar långt efter att novellen tagit slut. Hennes bidrag ”Vänner”, om en tjej som följer med sin bästa vän på husvagnssemester till Falkenberg, är en klockren skildring av en spirande klassmedvetenhet. Gestaltningen av triumf i ”Särskoletjejer” är i klass med scenen där Elin och Agnes stiger ut från toaletten i Lukas Moodyssons ”Fucking Åmål”. Jag önskar att någon gör film också av Roxbergs novell.”
Dagens Nyheter

”Korridorer är en intensiv läsupplevelse. Bladen vänder sig själva och i varje novell, som kan vara så kort som tjugo sidor, hinner man som läsare lära känna karaktärerna. Mer behövs inte. De detaljer som författarna – med så jämn penna att skillnader i berättarteknik knappt märks – väljer att inte berätta saknas aldrig. Eriksson Sandberg och Roxberg lyckas vackert skildra hur högstadieelever har en fot i barndomen och en fot i vuxenvärlden”
Sydsvenskan

”Korridorer är en fullträff. Genom träffsäkra gestaltningar leder Ester Roxberg och Moa Eriksson Sandberg läsaren raka vägen tillbaka till högstadiekorridoren. Det är 140 sidor av igenkänning, nostalgi och känslostormar. Varenda novell är oväntad och unik men samtidigt lätt att relatera till, och framför allt älskar jag Roxbergs Messengers som är helt fantastisk.”
Tusensidor

”Här är det unga människor som visserligen konfronteras med svårigheter men som tar mod till sig, reser sig igen, torkar tårarna och går vidare. De tar plats. De går rakryggade med stolt blick. Jag gillar det. Framtiden ligger för er! Engagerande, lätta att ta till sig, välskrivna och varma berättelser om tonårstid”
Boktanken

%d bloggare gillar detta: